13 Principii Catre Imbogatire

Principiul 1 catre imbogatire
   DORINTA

Visele se indeplinesc atunci cand dorinta le transforma in actiune concreta. Cereti vietii daruri importante si o veti incuraja sa vi le ofere.

Sase pasi care transforma dorintele in aur:

 1. Stabiliti-va in minte suma exacta de bani pe care o doriti. Nu ajunge sa spuneti pur si simplu „vreau multi bani”.Stabiliti o suma exacta.
 2. Hotarati-va exact ce doriti sa dati in schimb pentru banii pe care ii doriti.(Nu exista conceptul de „ceva pentru nimic”)
 3. Stabiliti o data precisa  cand vreti sa intrati in posesia banilor pe care ii doriti.
 4. Conturati-va un plan hotarat pentru a va implini dorinta si incepeti imediat, indiferent daca sunteti gata sau nu, sa puneti in practica acest plan.
 5. Scrieti clar si exact suma de bani pe care intentionati sa o obtineti, stabiliti-va termenul limita pentru obtinerea lor, ca si ceea ce doriti sa dati in schimb pentru acea suma, si elaborati atent planul prin care intentionati sa o acumulati.
 6. Cititi-va angajamentul  scris cu voce tare de doua ori pe zi, o data chiar inainte de culcare si o data imediat dupa ce va treziti, dimineata. Pe masura ce cititi – imaginati-va, simtiti si credeti ca aveti deja banii.

Principalul este sa va doriti bani, si sa deveniti atat de hotarat sa-i aveti incat sa va convingeti ca ii veti obtine.

Nimeni nu este pregatit pentru ceva pana ce nu crede ca-l poate obtine.
Tineti minte! pentru a aspira sus in viata, pentru a cere abundenta si prosperitate, nu vi se cere un efort mai mare decat cel necesar pentru a accepta nefericirea si saracia.

Mintea nu cunoaste alte frontiere decat cele pe care le stabilim noi insine.

Principiul 2 catre imbogatire

CREDINTA

Credinta bine directionata face ca fiecare gand sa dobandeasca o forta nebanuita. Va puteti inalta nebanuit de mult, purtati pe aripile cutezatoare ale marii increderi in sine pe care tocmai ati dobandit-o.

Credinta este chimistul-sef al mintii.
       Emotiile credintei, dragostei si sexului sunt cele mai puternice dintre toate emotiile pozitive importante. Cand toate trei se imbina, gandul dobandeste o asemenea nuanta incat ajunge direct in subconstient.
Subconstientul va transforma in echivalentul sau fizic, prin cele mai directe si practice mijloace, orice oridin care i se da, intr-o stare de incredere ca acel ordin va fi indeplinit.
O minte dominanta de emotii pozitive devine un lacas primitor al starii de spirit numite credinta.
Credinta este o stare de spirit care poate fi indusa prin autosugestie.

 1. Credeti in dumneavoastra insiva;
 2. Credinta este „elixirul” care da viata, putere si actiune impulsului gandului;
 3. Credinta este punctul de pornire in acumularea de averi!
 4. Credinta sta la baza oricarui „miracol” sau „mister” care nu poate fi analizat prin legile stiintei;
 5. Credinta este unicul „antidot” al esecului;
 6. Credinta este elementul, „comportamentul chimic” ce, imbinat cu rugaciunea, ne ofera singura cale de comunicare directa posibila cu Dumnezeu;

Se stie foarte bine ca o persoana ajunge in final sa creada ceva ce isi repeta mereu, indiferent daca afirmatiile sun adevarate sau false.

Cinci pasi catre increderea in sine:

 1. Stiu ca am capacitatea de a-mi implini scopul in viata; deci, imi impun o actiune perseverenta, continua spre a-l realiza si promit aici si acum sa implinesc aceasta actiune.
 2. Sunt constient ca gandurile care imi domina mintea vor sfarsi prin a se traduce in actiune fizica, si se vor transforma treptat in realitate palpabila;
 3. Stiu ca, prin principiul autosugestiei, orice dorinta pe care o pastrez mereu in minte, va cauta in cele din urma,sa-si gaseasca expresia in mijloace practice de a obtine obiectul aspiratiilor mele;
 4. Am elaborat o descrie clara,in scris, a scopului meu principal in viata si nu voi renunta niciodata pana nu voi fi dobandit suficinta incredere pentru a-l obtine.
 5. ii voi face pe altii sa creada in mine pentru ca eu voi crede in ei si in mine insumi.

                                                     Principiul 3 catre imbogatire

                                                                               AUTOSUGESTIA

Pentru a obtine rezultate uluitoare, faceti in asa fel incat partea cea mai profunda a spiritului dumneavoasta sa lucreze in favoarea dumneavoasta. Adaugati la aceasta puterea emotiei si combinatia rezultata astfel este imbatabila.

Autosugestia se aplica tuturor sugestiilor si stimulilor pe care ni-i aplicam si care ajung la sufletele noastre prin cele cinci simturi(vaz, auz, miros, gust si pipait). Sau, autosugestia altfel formuata este ceea ce iti insufli tu insuti.
Este agentul de comunicare intre zona mintii unde salasluieste gandul constient si cea care serveste ca loc de actiune al subconstientului.
Prin gandurile dominante care le permitem sa ramana in constient (nu conteaza daca acele ganduri sunt negative sau pozitive), principiul autosugestiei patrunde de buna voie in subconstient si il influenteaza.
Subconstientul: el seamana cu o gradina fertila, care vor prospera buruienile daca nu sunt sadite semintele unor recolte mai bune. Autosugestia este agentul contolului prin care un individ poate sa-si hraneasca subconstientul cu ganduri cretive sau, din neglijenta, sa permita gandurilor distructive sa patrunda in gradina bogata a spiritului.

Folositi-va de puterea materiala a emotiilor
Cititi-va cu voce tare, de doua pe zi, ceea ce ati scris despre dorinta voastra de a avea bani, si sa va vizualiza-ti si sa va simtiti ca si cum ati fi deja in posesia banior! Doar asa comunicati  dorinta voastra in mod direct subconstientului; repetand aceasta procedura va veti preschimba dorinta in echivalentul ei material. Simpla citire a cuvintelor nu va serveste la nimic – secretul consta in – sa puneti emotie sau sentimente in cuvintele rostite. Subconstientul recunoaste si actioneaza doar asupra gandurilor impletite cu emotie si sentimente.. ipsa intelegerii acestuia este motivul principal pentru care majoritatea celor care incearca sa aplice principiul autosugestiei esueaza. Concret, cuvintele neutre, fara emotie, nu influenteaza subconstientul.
Pretul capacitatii de va influenta subconstientul este perseverenta. Capacitatea dv. de a folosi autosugestia va depinde, de dibacia pe care o veti dovedi in a concenta o anume dorinta pana cand ea devine o obsesie arzatoare. Folositi-va  de principiul concentrarii.
Sugestii pentru folosirea practica a concentrarii:
Stabiliti-va in minte suma exacta pe care o doriti, concentrati-va asupra banilor, sau fixati-va toata atentia, cu ochii inchisi, pana cand puteti vizualiza prezenta fizica a banilor. Face-ti acest lucru cel putin odata pe zi. Pe masura ce va concentrati asupra acestor exercitii, Credeti in puterea voastra si vizualizati-va in posesia banilor.
Iata un fapt de foarte mare importanta – subconstientul preia orice ordin dat in spiritul credintei si actioneaza conform acestor ordine, desi ele trebuiesc repetate, inainte sa fie interpretate de subconstient. Jucati-va cu subconstientul, folositi „trucuri” perfect legitime, facandu-l sa creada, pentru ca dv. o credeti, ca trebuie sa aveti suma de bani pe care o vizualizati, ca acesti bani asteapta sa ii luati, doar asa subconstientul va va furniza planurile practice de a dobandii banii care va apartin, astfel incat dv. veti fi indrumat.
Inspiratia va va indruma
Incepeti de indata sa va imaginati ca ati obtinut deja banii, cerand si asteptandu-va intre timp ca subconstientul sa va furnizeze planul sau planurile de care aveti nevoie. Mentineti-va atentia treaza pentru aceste planuri, iar cand acestea par, puneti-le indata in practica. Cand apar, planurile vor „navali” probabil in mintea dv. prin intermediul celui de-al saselea simt(intuitia) sub forma „inspiratiei”. Tratati-le cu respect si actionati asupra lor de indata ce le primiti.
Exemplu:

 • Retrageti-va intr-un oc linistit(de preferinta noaptea, in pat) unde nu veti sta linistit, inchideti ochii si repetati cu voce tare(astfel incat sa va auziti propriile cuvinte) formularea scrisa a sumei de bani pe care intentionati sa o acumulati, in cat timp doriti acumularea lor si descrierea serviciilor sau marfurilor pe care intentionati sa le oferiti in schimbul banilor. Pe masura ce veti indeplini aceste instructiuni, vizualizati-va deja in posesia banilor. Sa presupunem ca intentionati sa acumulati 20.000 euro pana la 1 ianuarie de acum in 2 ani si ca intentionati sa oferiti serviciile personale in schimbul banilor. Ar trebui sa va formulati scopul in felul urmator:

„Pana pe 1 Ianuarie 20…, voi avea 20.000 euro, pe care ii voi obtine, treptat, in diferite sume. In schimbul acestor bani voi oferi cele mai eficiente servicii(afaceri online in domeniul turismului) de care sunt in stare, sa fac cat mai multe rezervari online in cantitate maxima si cat mai bune posibil in calitate de …consilier turism(descrieti serviciul sau marfa pe care vreti sa o vindeti). Cred ca voi ajunge sa obtin acesti bani. Cred cu atat putere incat pot vedea banii in fata ochilor, ii pot atinge. Acum asteapta sa intre in posesia mea la momentul si in proportia in care indeplinesc serviciul (afacerea,loc de munca) propus in schimbul lor. Astept un plan prin care sa pot acumula banii, si voi urma acest plan, cand il voi primii”.

 • Repetati acest program noaptea si dimineata pana cand puteti vizualiza(in imaginatie) banii pe care intentionati sa-i acumulati.
 • Puneti o copie a afirmatiei dv. la vedere, priviti-o noaptea si dimineata si cititi-o pana adormiti si cand va treziti pana o memorati.

Retineti, pe masura ce indepliniti aceste instructiuni, aplicand principiul autosugestiei, scopul este de-a da „ordine” subconstientului dv. El va actiona pe baza instructiunilor investite cu emotie si primite cu „sentiment”.

Atunci cand emotiile va vor ajuta sa vedeti si sa simtiti realmente banii in mana, ei vor sosi din directii pe care inainte nu le banuiati. Stabiliti-va ca tel o suma fixa, care sa fie suficient de importanta. Stabiliti-va si o limita de timp.
Atunci cand subconstientul va furnizeaza un plan, incepeti imediat sa-l aplicati. Inspiratia este pretioasa si trebuie folosita imediat. Puteti fi invins de lozinca „astept momentul potrivit”.

Urmand instructiunile cu sfintenie va veti stapani destinul.
Orice obstacol poarta samanta unui benefeciu mai important decat necazul aparent.

Principiul 4 catre imbogatire

      CUNOSTINTELE SPECIALIZATE

Educatia v-o formati singuri si puteti afla cunostintele care va conduc incotro vreti sa mergeti.

Sunt doua feluri de cunostinte. Unele sunt generale, celelalte specializate. Cunostintele generale, indiferent cat de insemnate in cantitate sau variate ar putea fi ele, nu ne folosesc decat in mica masura in acumularea banilor.
Cunostintele nu vor atrage bani decat daca sunt organizate si coordonate inteligent, prin planuri de actiune practice, in scopul hotarat de a acumula bani.
In mare masura, scopul dv. principal in viata, obiectivul pe care il urmariti va va ajuta sa intelegeti de ce fel de cunostinte aveti nevoie. Odata stabilita aceasta problema, urmatoarea dv. miscare este sa aflati cu precizie sursele sigure de cunoastinte.
Cele mai importante sunt:

 1. Experienta si educatia fiecaruia;
 2. Experienta si educatia disponibile prin cooperarea altora;
 3. Cursuri, training-uri, universitati;
 4. Carti si reviste;

Cunostintele nu au valoare daca prin aplicarea lor nu se obtine un castig directionat spre un scop nobil.
Stiinta este doar puterea potentiala. Va puteti organiza cunostintele pentru a va oferi planuri de actiune bine structurate si directionate catre un scop precis.
Daca nu sunteti gata sa vindeti un produs, va puteti vinde serviciile sau ideile la un pret foarte bun. Sunt oameni de peste saizeci de ani care au avut foarte mare succes in a realiza acesta performanta. Proiectul a dat un impuls extraordinar miilor de tineri ce credeau in autodisciplina.

Cunostintele paveaza calea catre bogatii – atunci cand stiti ce cale sa urmati.

                                                  Principiul 5 catre imbogatire

                                                                                IMAGINATIA

Toate „ferestrele”de care aveti nevoie in viata salasluiesc, in stare latenta, in imaginatia dv.
Imaginatia este atelierul de lucru al mintii, capabil sa transforme energia mentala in impliniri si bogatie.

Imaginatia este intr-adevar atelierul de lucru unde capata forma toate planurile create de oameni: impulsul, dorinta capata forma, matrice si actiune cu ajutorul facultatii imaginative a spiritului. Singura frontiera rationala pe care o cunoaste omul sta in dezvoltarea si folosirea imaginatiei.
Imaginatia functioneaza in doua feluri:

 1. este cunoscut sub numele de „imaginatie sintetica”
 2. iar celalalt drept „imaginatie creatoare”.
 • Imaginatia sintetica – aceasta facultate nu creeaza nimic. Ea nu lucreaza decat cu materialul experientei, educatiei si observatiei cu care se alimenteaza. Este facultatea cel mai mult folosita de inventator, cu exceptia „geniului” care isi aduce in scena imaginatia creatoare, atunci cand nu-si poate rezolva problema cu ajutorul imaginatiei sintetice.
 • Imaginatia creatoare – prin facultatea imaginatiei creatoare, mintea omului incepe sa „comunice” direct cu Inteligenta Infinita. Este facultatea prin care omul capata „flerul” si „inspiratia” de care are nevoie, este mijlocul prin care omul capata toate ideile de baza sau cele noi. Si tot in acest fel individul poate „veni in contact” sau comunica cu zona subconstientului altor oameni.

Atat latura creatoare cat si cea sintetica a imaginatiei isi imbogatesc performantele prin folosire, asa cum orice muschi sau organ al trupului se dezvolta prin solicitare.
Dorinta este doar un gand, un impuls. Este abstracta si nu are valoare pana cand nu se transforma in echivalentul sau fizic. Desi imaginatia sintetica este cea care se foloseste cu cea mai mare frecventa, trebuie sa retineti ca in procesul transformarii impulsului dorintei, in echivalentului sau financiar, puteti face fata la fel de bine si imprejurarilor si situatiilor care cer folosirea imaginatiei creatoare.

Scop precis si planuri precise
– daca sunteti unul dintre cei care cred ca munca grea si cinstea pot aduce singure bogatii, uitati ca acest gand exista!
El nu este adevarat!
Bogatiile, cand vin in cantitati uriase, nu sunt niciodata rezultatul exclusiv al muncii grele! Bogatiile sosesc, daca sosesc vreodata, drept raspuns la cererile precise bazate pe aplicarea unor principii precise, si nu prin intamplare sau noroc.
Idea este impulsul de gandire care pune in practica un gand prin intermediul imaginatiei. Totii cei care se ocupa de vanzari directe experimentati stiu ca ideile se pot vinde acolo unde marfa nu merge. Vanzatorii obisnuiti nu stiu acest lucru – exact de aceea sunt ei „obisnuiti”.

Sume de bani va asteapta cu conditia sa le doriti in cantitati precise pentru scopuri sprijinite de imaginatie.

Principiul 6 catre imbogatire

  PLANIFICAREA ORGANIZATA

Veti cunoaste secretul electrizant al „Mintii Superioare”.
Va puteti descoperii domeniul de activitate,
Puteti sa deveniti un conducator si sa obtineti sume de bani intr-o perioada uimitor de scurta.

Tot ce creeaza sau dobandeste omul are ca punct de plecare dorinta, ca ea este purtata de la abstract la concret in atelierul imaginatiei, unde sunt create si organizate planuri pentu transformarea sa.

Cum puteti cladi un plan practic:

 1. asociati-va cu un grup de persoane a carui dimensiune depinde de numarul persoanelor de care aveti nevoie a va crea planul sau planurile pentru acumularea banilor – folosind principiul „Mintilor Superioare”(este experienta si educatia disponibila prin cooperarea altor persoane).
 2. Inainte sa va formati alianta numita generic „Minti Superioare”, hotarati-va ce avantaje si beneficii ati putea oferii dumneavoastra membrilor individuali ai echipei in schimbul cooperarii lor. Nimeni nu va lucra pe termen nedefinit fara nicio compensatie. Nicio persoana inteligenta nu va cere si nu se va astepta ca altcineva sa munceasca fara compensatie adecvata, desi aceasta poate sa nu fie intodeauna sub forma de bani.
 3. Aranjati intalniri cu membrii echipei „Minti Superioare” cel putin de doua ori pe saptamana, chiar si mai des, daca este posibil, pana veti fi pus, la punct planul sau planurile necesare pentru acumularea banilor.
 4. Pastrati o armonie perfecta intre dv. si fiecare membru al echipei „Minti Superioare”. Principiul „Minti Superioare” nu poate fi obtinut acolo unde nu domina armonia perfecta.

Nicio persoana individuala nu are experienta, educatia, capacitatea innascuta si cunostintele necesare pentru a asigura acumularea unei averi fara cooperarea altor oameni.

Infrangerea va face mai puternici
Cel mai inteligent om in viata nu poate acumula bani – si nici nu poate avea reusite – fara planuri practice si functionale. Retineti aceste fapte si amintiti-va, cand planul dv. esueaza, ca infrangerea temporara nu este un esec permanent. Acest lucru poate semnala doar faptul ca planurile dv. nu au fost solide. Claditi alte planuri. Incepeti de la zero.
Nici un om nu este invins, pana nu abandoneaza – in mintea sa.
Cel ce abandoneaza nu castiga niciodata – iar un castigator nu abandoneaza niciodata!
Retineti! – cand incepeti sa va alegeti membrii in echipa „Minti Superioare”, straduiti-va sa-i luati tocmai pe cei care nu dezarmeaza la prima infrangere.

Unii oameni cred in mod gresit ca numai banii pot face bani. Nu e adevarat! Dorinta, transpusa in echivalentul ei monetar cu ajutorul principiilor enuntate aici, este agentul prin care „se fac” bani. Banii, in sine, nu sunt decat materie inerta. Nu se pot misca, nu stiu sa gandeasca sau sa vorbeasca, dar AUD cand cineva ii doreste, ii cheama sa vina!

Credeti in capital
Numele acestui misterios binefacator al omenirii este capitalul!
Capitlul nu inseamna doar bani, ci si echipe bine organizate de oameni inteligenti, care planifica modalitati si cai de a folosi banii spre binele publicului, intr-un mod profitabil pentru toata lumea.

Bogatia este pretutundeni – oportunitati se gasesc peste tot
Daca vreti sa obtineti averi, nu treceti cu vederea posibilitatile oferite de tara noastra in care cetatenii sunt atat de bogati, incat femeile cheltuiesc molioane de lei pe an pentru rujuri, farduri, parfumuri si alte cosmetice.Retineti deasemenea ca aceasta nu este decat poarta de intrare ce ne permite accesul spre sursele acumularii averilor.

Deci – iata solutia!

Ocaziile favorabile va ies mereu in cale. Veniti in fata, alegeti ceea ce doriti, elaborati-va un plan, puneti-l in practica, si urmariti-l cu perseverenta.

                                                                Principiul 7 catre imbogatire

                                                                                                  HOTARAREA

Sunteti martorii cristalizarii parerii in hotarare si actionati conform acelei hotarari.
Veti intelege cum si cand sa va schimbati hotararea pentru un beneficiu si un profit superior.

Cei care NU reusesc sa acumuleze bani, fara nicio exceptie, au obiceiul de a lua decizii foarte incet, daca le iau vreodata, si isi schimba deciziile repede si des. Majoritatea oamenilor care nu reusesc sa stranga destui bani pentru a-si satisface propriile exigente sunt in general, usor influentati de parerea altora. Ei lasa in seama ziarelor si vecinilor barfitori sarcina de a gandi in locul lor. Daca sunteti influentat de pareri cand formulati hotarari, nu veti reusi in prefacerea dorintei dv. in bani si nici nu veti putea avea dorinte proprii. Pretuiti-va propria judecata cand incepeti sa puneti in practica principiile descrise aici, ajungand la propriile decizii si urmati-le. Nu credeti in nimeni, cu exceptia membrilor echipei dv. , si fiti foarte sigur, atunci cand va alegeti echipa, ca nu-i alegeti decat pe aceia care sunt in spiritul scopului dv. si se potivesc cu ea. Mii de oameni sufera de complexe de inferioritate toata viata, pentru ca vreo persoana „binevoitoare”, dar nestiutoare, le distruge increderea in sine prin „pareri” sau ridiculizari.
Aveti un creier si o minte proprie. Folositi-le si ajungeti la hotararile proprii.

Puterea unei minti hotarate
Gandul, sprijinit de o dorinta puternica, are dendinta de a se transforma in echivalentul sau fizic.
Cei ce iau decizii rapide si ferme stiu ce vor si in general si obtin. Conducatorii din fiecare domeniu de viata iau decizii promte si sigure. Acesta este motivul esential pentru care sunt conducatori. Lumea tinde sa lase loc celui ale carui vorbe si fapte arata ca stie incotro se indreapta.
E nevoie de curaj, uneori de foarte mare curaj ca sa formulati o hotarare precisa.
Indecizia este o cauza principala a esecului. Fiecare are o parere, dar, in cele din urma, parerea dv. conteaza.
O minte hotarata capata putere extraordinara.
O mare dorinta de a obtine libertatea va garanteaza libertatea, o mare dorinta de a va imbogatii va ofera bogatie.

                                                   Principiul 8 catre imbogatire

                                                                               PERSEVERENTA

Veti recunoaste si veti da la o parte anumite dovezi de slabiciune ce stau in calea scopurilor urmarite de dv. Perseverenta se transforma intr-o putere garantata ce creste si se cere dezvoltata.

Perseverenta este un factor esential in preschimbarea dorintei in echivalentul ei banesc. La baza perseverentei sta puterea vointei. Cand sunt imbinate cum trebuie, puterea vointei si dorinta formeaza un cuplu invulnerabil..
Acumularea de bogatii implica, adeseori, aplicarea tuturor celor 13 principii ai acestei filozofii. Aceste principii trebuiesc intelese si aplicate cu perseverenta de catre toti cei care isi doresc bani.
Lipsa perseverentei este una din cauzele esentiale ale esecului. In plus, experienta a mii de persoane a demonstrat ca lipsa perseverentei este o slabiciune intalnita la majoritatea oamenilor. Usurinta cu care ne putem debarasa de ea nu depinde decat de intensitatea dorintei.
Punctul de pornire in orice realizare este dorinta. Dorintele slabe aduc rezultate slabe, in acelasi fel in care un foc mic da caldura putina. Daca descoperiti ca va lipseste perseverenta, aceasta slabiciune poate fi eliminata facand un foc mai puternic la baza dorintelor dv.

Magia „constiintei banului”
Saracia se indreapta catre cel ce gandeste in spiritul ei, in acelasi fel in care mintea celui care s-a antrenat sa stranga bani, ii atrage servindu-se de aceleasi legi. Constiinta saraciei va invada cu usurinta o minte in care constiinta banilor nu isi gaseste locul. Constiinta saraciei se naste fara ca noi sa fim constienti ca aplicam deprinderile ce ii sunt favorabile. constiinta banilor trebuie sadita in cei care nu se nasc cu ea in sange.
Fara perseverenta, veti fi invinsi inca inainte de a incepe.
Cu spijinul perseverentei,veti castiga.
Ceea ce stim cu siguanta, este ca acela care nu este perseverent nu este capabil sa obtina un succes deplin in nicio profesie.

Oicine poate invata sa fie perseverent
Perseverenta este o stare de spirit, deci poate fi cultivata. Asemenea tuturor starilor de spirit, perseverenta are la baza cauze stabilite, printre care aflam:

 1. Un scop bine precizat: sa stiti ceea ce vreti este primul, si poate cel mai insemnat pas in calea dezvoltarii perseverentei. O motivatie puternica va va forta sa depasiti orice obstacol;
 2. Dorinta: este mult mai simplu sa deveniti si sa ramaneti perseverent atunci cand urmariti scopul pe care il doriti;
 3. Increderea in sine: increderea in capacitatea dv. proprie de a duce la indeplinire un plan va incurajeaza sa impliniti acel plan cu perseverenta;
 4. Planuri laborios implinite: planurile organizate, fie ele slabe si practic imposibil de pus in practica, incurajeaza perseverenta;
 5. Cunostinte trainice: daca stiti, din experienta sau prin observatie, ca planurile dv. sunt solide,veti fi mai perseverent, cand mai degraba ghiciti decat stiti, va veti ucide perseverenta;
 6. Cooperarea: intelegerea si cooperarea armonioasa cu ceilalti tinde sa cultive perseverenta;
 7. Puterea vointei: deprinderea de a va concentra gandurile asupra elaborarii unor planuri ce au un tel final bine stabilit tinde sa cultive perseverenta;
 8. Deprinderea: perseverenta este rezultatul direct al deprinderii. Mintea absoarbe si devine parte integranta din experientele zilnice cu care se hraneste.

Slabiciunile care trebuiesc infranate de catre toti cei care vor sa se imbogateasca:

 1. Incapacitatea de a recunoaste si a defini exact ce ne dorim.
 2. Amanarea motivata sau nemotivata(de obicei insotita de o suita impresionanta de alibiuri si scuze).
 3. Lipsa de interes in dobandirea cunostintelor specializate.
 4. Nehotararea, obiceiul de a „rata ocazia” de fiecare data, in loc sa privim lucrurile in fata(invocand alte alibiuri).
 5. Obiceiul de a ne sprijini pe alibiuri in loc sa elaboram planuri concrete pentru rezolvarea problemelor.
 6. Satisfactia de sine. Pentu aceasta afectiune, nu prea exista leac, iar cei care sufera de pe urma ei nu au sperante.
 7. Indiferenta, de obicei oglindita in promptitudinea cu care se fac compromisuri de fiecare data in loc sa ne confruntam cu adversitatile si sa le eradicam.
 8. Obiceiul de a-i condamna pe ceilalti pentru propriile greseli si de a accepta circustantele nefavorabileca fiind inevitabile.
 9. O dorinta slaba datorata unei neglijente alegeri a motivatiilor care provoaca actiunea.
 10. Disponibilitatea, chiar graba de a abandona la primul semn de infrangere.
 11. Lipsa planurilor organizate puse pe hartie, unde pot fi analizate.
 12. Obiceiul de a  neglija actiunea pe baza ideilor, sau de a prinde ocazia atunci cand ea se prezinta.
 13. A dori in loc de a vrea.
 14. Deprinderea de a ne multumi cu saracia in loc sa tintim la bogatii, lipsa totala a ambitiei de a fi, a face, a avea.
 15. Obtinera de profit de pe urma tuturor scurtaturilor catre bogatie, tentativa de a lua fara a oferi un echivalent corect(de obicei reflectat in maniera de a paria, in speranta unui „tun mare”).
 16. Frica de a nu fi criticat, de a nu esua in eleborarea de planuri si in punerea lor in plractica din cauza a ceea ce gandeste, face sau spune lumea. Acest dusman sta in capul listei pentru ca salasluieste, in general, in subconstient, unde prezenta lui este insesizabila.

Oamenii refuza sa riste in afaceri, pentru ca se tem de critica ce ar putea urma daca esueaza.
Frica lor de critica in asemenea cazuri este mai puternica decat dorinta de succes.

Patru pasi catre perseverenta

 1. Un scop bine stabilit sustinut de dorinta arzatoare de a il atinge.
 2. Un plan definit, urmarit fara intrerupere.
 3. O minte reticenta la orice influenta negativa si descurajanta, inclusiv la sugestiile negative ale rudelor, prietenilor si cunostintelor.
 4. O colaborare prieteneasca cu una sau mai multe persoane care va vor ajuta sa va urmati atat planul, cat si scopul.

Cei 4 pasi de mai sus sunt esentiali pentru succesul in orice domeniu al existentei. Scopul principal al celor 13 principii este de a va da posibilitatea de a transforma acesti pasi intr-o deprindere.
Acestia sunt pasii prin care:

 • Va puteti controla destinul economic;
 • Va dau libertatea si independenta gandului;
 • Va aduc bogatii, fie ele in cantitati mici sau mari;
 • Va aduc putere, glorie si recunoastere din partea tuturor;
 • Va garanteaza oportunitati favorabile;
 • Va transforma visele in realitati fizice;
 • Va ajuta sa va stapaniti frica, descurajarea, indiferenta.
Exista o rasplata extraordinara pentru toti cei care invata sa faca acesti patru pasi. Este privilegiul de a va scrie propriul CEC si de a obliga viata sa va rasplateasca pretul pe care il cereti.

                                                     Principiul 9 catre imbogatire

                                                             PUTEREA MINTILOR SUPERIOARE

Un principiu economic si unul fizic impreuna va ofera o putere extraordinara.
Puterea Mintilor Superioare va ajuta sa strangeti bani si sa le permiteti sa se inmulteasca.

Puterea inseamna ‘cunostinte organizate si inteligent directionate”. Puterea, in sensul folosit aici, se refera la efortul organizat necesar pentru transformarea dorintei in echivalentul sau banesc.
Efortul organizat este rezultatul coordonarii efortului a doi sau a mai multi oameni care lucreaza intr-un scop bine definit si intr-un spirit de armonie.

Ca sa puteti intelege mai bine extraordinarele ocazii de a obtine puterea, care va devin dispensabile printr-un grup atent selectat al „Mintilor Superioare” ,cele doua caracteistici ale principiului sunt: una este de natura economica, iar cealalta fizica. Trasatura economica este evidenta. Orice persoana care se inconjoara de sfaturile si cooperarea personala a unei echipe de oameni dispusi sa-i ofere un sprijin sincer intr-un spirit de armonie perfecta, poate obtine avantaje economice. Felul in care veti intelege acest mare adevar poate in mod clar sa determine statutul dv. financiar.
Faza fizica a principiului Mintii Superioare este mai greu de inteles. Puteti deriva o sugestie semnificativa din urmatoarea afirmatie: „doua minti nu se aliaza niciodata fara sa zamisleasca o a treia forma invizibila, intangibila, care poate fi comparata cu o a treia minte”. – mintea omului este o forma de energie, o parte din ea fiind de natura spirituala. Atunci cand mintile a doi oameni se imbina armonios, energia lor spirituala se combina si formeaza faza „fizica” a Mintii Superioare”.

Puteti folosi o cantitate mai mare de capacitate mentala
Creierul uman se poate compara cu o baterie electrica. Se stie prea bine ca mai multe baterii electrice furnizeaza mai multa energie decat una singura. Creierul functioneaza cam la fel. Astfel se poate explica de ce unele creiere sunt mai eficiente decat altele si acest lucru ne conduce la o afirmatie semnificativa – mai multe creiere coordonate(sau legate)printr-un spirit de armonie produc mai multa energie mentala decat unul singur, in acelasi fel in care mai multe baterii electrice produc mai multa energie decat o singura baterie.
Prin aceasta metafora devine evident faptul ca principiul Mintii Superioare poseda secretul puterii detinute de oamenii care se aliaza cu alti oameni capabili.
Oricine conduce o afacere stie ca nu este usor sa-si convinga echipa sa lucreze impreuna intr-un spirit ce cu greu poate fi numit armonios. Atunci cand doi sau mai multi oameni isi coordoneaza eforturile armonios si lucreaza urmarind un obiectiv precis, ei se claseaza, prin aceasta alianta, in pozitia de a absorbi putere direct din acel urias rezervor universal de Inteligenta Infinita. Aceasta este cea mai insemnata sursa de putere. Este sursa pe care se bazeaza orice geniu si orice mare conducator.

Fericirea decurge doar din folosirea lucrurilor cu care esti inzestrat.

                                                    Principiul 10 catre imbogatire

                                             MISTERUL TRANSFERULUI ENERGIEI SEXUALE

Orice om poate sa isi orienteze marile rezerve de energie sexuala in directia aspiratiei catre prosperitate.
Veti deveni constient de modalitatea prin care femeile ii ajuta pe barbati sa capete succes, si veti intelege cum sa profitati din plin de acest adevar vechi de cand lumea.

Cuvantul „transfer” inseamna aici „schimbarea sau transformarea unui element sau a unei forme de energie in alta”.
Emotia sexuala reprezinta o stare de spirit.
Transferul energiei sexuale este simplu si usor de explicat. Inseamna redirectionarea spiritului de la ganduri ce au in vedere latura fizica la ganduri de inalta natura. Dorinta sexuala este cea mai puternica dorinta umana. Cand este guvernat de ea, omul devine mai imaginativ, mai curajos, dobandeste o mai mare putere a vointei, perseverenta si capacitatea creativa care ii fusese pana atunci straine.
Transferul energiei sexuale necesita aplicarea ferma a unei vointe puternice, dar rasplata merita efortul pe care il depunem. Dorinta de manifestare sexuala este innascuta si naturala. Ea nu poate si nu trebuie sa fie reprimata sau eliminata. Din contra, ar trebui sa i se ofere o supapa prin forme de exprimare care imbogatesc trupul, mintea si spiritul omenesc.

Puterea coplesitoare a sexului
Cel care a descoperit cum sa dea emotiei sexuale o supapa reprezentata printr-o forma de efort creator este cu adevarat norocos. Cercetarea stiintifica a relevat urmatoarele adevaruri:

 1. Oamenii cu cele mai mari realizari sunt cei care au naturi sexuale evoluate si si-au insusit arta transferului energiei sexuale.
 2. Cei ce au acumulat mari averi si au dobandit faima in literatura, arta, industri, arhitectura, afaceri, dar si in alte domenii au fost motivati de o femeie.

Emotia sexuala este o „forta irezistibila” impotriva caruia nu se poate opune un „trup neclintit”. Cand sunt insufletiti de o asemenea emotie, oamenii devin  inzestrati cu o putere extraordinara de actiune.

Mintea omului reactioneaza la stimuli, prin care poate fi „conectata” la cote inalte de vibratie, cunoscute sub numele de ; entuziasm, imaginatie creatoare, dorinta intensa. Stimulii la care reactioneaza mintea cu cea mai mare usurinta sunt:

 1. Dorinta de manifestare sexuala;
 2. Dragostea;
 3. O dorinta arzatoare de faima, putere, castig material sau bani;
 4. Muzica;
 5. Pietenia dintre fiinte de acelasi sex, sau de sexe opuse;
 6. O alianta a Mintilor Superioare care se sprijina pe armonia instaurata intre doua sau mai multe persoane care se aliaza in scopul progresului spiritual sau material;
 7. Autosugestia;
 8. Frica;
 9. Narcoticele si alcoolul.

Dorinta de manifestare sexuala sta pe primul loc pe lista stimulilor care va ‘insufletesc” spiritul si va „grabesc” actiunea fizica.
Sapte dintre acesti stimuli sunt naturali si constructivi. Doi dintre ei sunt distructivi. Reiese cu usurinta faptul ca exista sanse ca emotia sexuala sa fie cea mai intensa si cea mai puternica dintre stimulii mentali.

Imaginatia creatoare – al saselea simt
Existenta unui al saselea simt in mod clar este imaginatia creatoare. Facultatea imaginatiei creatoare nu este folosita niciodata de majoritatea oamenilor de-a lungul vietii, si, daca este folosita, acest lucru survine pur si simplu accidental. Cei care folosesc aceasta facultate din proprie vointa, intelegandu-i functiile, sunt genii.
Facultatea imaginatiei creatoare este legatura directa dintre mintea umana finita si Inteligenta Infinita.
Atunci cand ideile sau conceptele sunt zamislite prin ceea ce se numeste de obicei ‘banuiala”, ele provin din una sau mai multe din urmatoarele surse:

 1. Inteligenta Infinita;
 2. Subconstientul, unde este depozitata fiecare impresie senzoriala si fiecare impuls de gand care a ajuns vreodata la creier prin vreunul dintre cele cinci simturi;
 3. Din mintea altei persoane care tocmai a conceput gandul sau imaginea unei idei sau a unui concept prin rationament constient.
 4. Din depozitul subconstient al celeilalte persoane.

Situata pe acest plan inalt de gandire, facultatea creatoare a mintii capata libertate de actiune. Are cale libera cel de-al saselea simt. El primeste idei care altfel nu ar avea acces la individ. „Cel de-al saselea simt” este facultatea care marcheaza diferenta dintre un geniu si un om de rand.

Sexul si arta vanzarii
Explicatia este ca factorul personalitatii cunoscut drept „magnetism personal” nu este nici mai mult nici mai putin decat energia sexuala. Persoanele inzestrate din punct de vedere sexual au intodeauna o rezerva abundenta de magnetism. Prin cultivare si intelegere se poate profita de aceasta forta vitala ce poate fi folosita astfel incat sa aduca mari avantaje in relatiile interpersonale. Aceasta energie poate fi transmisa celorlalti prin urmatoarele mijloace:

 1. Strangerea de mana: atingerea mainii indica instantaneu prezenta magnetismului, sau lipsa acestuia.
 2. Tonul vocii: magnetismul, sau energia sexuala este factorul ce coloreaza, ofera muzicalitate si farmec oricarei voci.
 3. Alura si mersul: persoanele inzestrate cu o capacitate sexuala deosebita se misca sprinten, gratios si usor.
 4. Vibratiile gandului: persoanele cu apetit sexual ridicat imbina emotia sexuala cu gandurile si fac acest lucru atunci cand doresc, influientandu-i astfel pe cei din jur.
 5. Impodobirea trupului: persoanele cu o capacitate sexuala deosebita se ingrijesc de obicei foarte indeaproape de aspectul fizic, isi aleg de obicei haine ce se potrivesc cu personlitatea, aspectul fizic si tonul pe care il poseda.

Cei carora le lipseste energia sexuala nu vor fi niciodata entuziasti si nici nu ii vor entuziasma pe altii, aceasta fiind una dintre cerintele cele mai importante in orice tip de vanzare, indiferent de produsul vandut.

Cum devin femeile puternice
Cea mai insemnata forta motivanta a unui barbat este dorinta sa de a satisface o femeie! Aceasta dorinta inascuta a barbatului de a fi pe plac unei femei ii da acestuia posibilitatea de a-l face sau a-l desface.
Femeia care intelege natura barbatului si o alimenteaza cu tact nu trebuie sa se teama de competitie din partea altor femei. Barbatii pot fi „giganti” cu vointa de o putere de neclintit cand trateaza cu alti barbati, dar ei pot fi manipulati cu usurinta de o femeie.
Majoritatea barbatilor nu recunosc ca sunt influentati cu usurinta de femeia pe care au ales-o pentru ca in natura lor salasluieste dorinta de a fi recunoscuti ca fiind membrii ai speciei puternice. In plus, o femeie inteligenta detecteaza acesta caracteristica masculina si este suficient de inteleapta pentru a trece sub tacere.
Unii barbati stiu ca sunt influentati de femeile pe care le aleg – sotii, iubite, mame sau surori – dar se abtin cu tact sa se revolte impotriva acestei influente pentru ca sunt destul de inteligenti pentru a-si da seama ca niciun barbat nu este fericit sau complet fara influenta modelatoare a fiintei potrivite. Cel ce nu recunoaste acest adevar important se lipseste de puterea care care a contibuit in mare masura la obtinerea succesului decat orice alte forte impletite.

Izvorul bogatiei infinite este puterea vitala.

                                                     Principiul 11catre imbogatire

                                                                                  SUBCONSTIENTUL

Veti vedea cum subconstientul asteapta ca un gigant adormit sa va sprijine orice plan si orice scop.
In sfarsit va puteti alimenta subconstientul cu ganduri orientate pozitiv care sa va aduca tot ceea ce va doriti in viata.

Va puteti implanta voluntar in subconstient orice plan, orice gand sau scop pe care il doriti sa-l transformati in echivalentul sau fizic sau financiar. Subconstientul actioneaza in primul rand asupra dorintelor dominante care au fost impletite cu emotie, cum ar fi credinta.
Dupa ce ati acceptat cu titlu de realitate existenta subconstientului si i-ati inteles posibilitatile ca mijloc de convertire a dorintelor dv. in echivalentul lor fizic sau financiar veti intelege semnificatia deplina a instructiunilor incluse in principiul 1 –  DORINTA.
Veti intelege si de ce vi s-a cerut imperativ in mod repetat sa va formulati clar dorintele in scris.
Veti intelege si necesitatea perseverentei in ducerea la indeplinire a instructiunilor.
Cele 13 principii sunt stimuli cu ajutorul carora obtineti capacitatea de a va atinge si a va influenta subconstientul. Nu va descurajati daca nu reusiti din prima incercare. Tineti minte ca subconstientul nu poate fi directionat in mod voluntar decat prin deprindere, conform directivelor date in capitolul despre CREDINTA. Nu ati avut inca timpul necesar pentru a va stapani Credinta. Fiti rabdatori. Fiti perseverenti!
Tineti minte, ca subconstientul functioneaza din proprie dorinta, indiferent daca veti face vreun efort sa-l influentati sau nu.
Daca nu veti reusi sa va implantati cele mai ravnite  dorinte ale dv. in subconstient, el se va alimenta din gandurile  la care ajunge drept consecinta a neglijentei dv.

Tot ce creeaza o anumita persoana incepe sub forma unui impuls de gandire. Oamenii nu pot crea nimic daca nu il concep mai intai mental. Cu ajutorul imaginatie, impulsurile de gandire pot fi relationate in scopul crearii planurilor si scopurilor care conduc la succes in orice ocupatie pe care si-ar alege-o cineva.

Cum sa va valorificati emotiile pozitive
Este bine cunoscut faptul ca emotiile sau sentimentele guverneaza majoritatea oamenilor. Daca este adevarat  ca subconstientul raspunde mai degraba si este mai evident influentat de impulsuri de gandire imbinate cu emotii, este esential sa ne familiarizam cu cele mai  insemnate dintre aceste emotii.
Exista 7 emotii pozitive majore si 7 emotii negative majore. Cele negative se implanteaza singure in impulsurile de gandire care garanteaza transferul catre subconstient. Cele pozitive trebuie injectate, prin principiul autosugestiei, in impulsurile de gandire pe care un individ vrea sa le transfere asupra subconstientului sau.
Sa descriem in consecinta aici cele 7 emotii pozitive majore si cele 7 emotii negative majore, astfel incat sa va bazati pe cele pozitive si sa le evitati pe cele negative atunci cand dati instructiuni subconstientului dv.

Cele 7 emotii pozitive majore:

 1. Dorinta;
 2. Credinta;
 3. Iubirea;
 4. Sexul;
 5. Entuziasmul;
 6. Romantismul;
 7. Speranta.

Exista si alte emotii pozitive, dar acestea sunt cele mai puternice si cele mai folosite in mod obisnuit in efortul creator.

Cele 7 emotii negative majore:
(care trebuiesc evitate)

 1. Frica;
 2. Gelozia;
 3. Ura;
 4. Razbunarea;
 5. Lacomia;
 6. Superstitia;
 7. Mania.

Emotiile pozitive si cele negative nu va pot popula mintea in acelasi timp. Unele sau altele trebuie sa prevaleze.Sta in raspundera dv. sa va sigurati ca emotiile pozitive constituie influienta dominanta a spiritului. Formati-va deprinderea de a  aplica si a folosi emotiile pozitive!

Subconstientul dv. se poate hrani cu ganduri aleatorii – cu ganduri de infrangere sau cu ganduri de succes si bogatie. Alegerea este a dv.; rezultatul va poate aduce esecul sau succesul.

Omul  este pe atat de important pe cat ii sunt gandurile de importante!

                                                 Principiul 12 catre imbogatire

                                                                                   CREIERUL

Veti afla noi puteri uluitoare in orice regiune a mintii dv.
Veti vedea cum puteti profita de aceste puteri printr-o gandire rapida, clara si de efect.

Dr. Alexander Graham Bell si cu dr. Elmer R. Gates, a observat ca fiecare creier uman este atat o statie de emitere, cat si una de captare a vibratiilor de gandire. Asemanator cu principiul folosit in emisia radio, orice creier uman este in stare sa recepteze vibratiile de gandire care sunt lansate de un alt creier.

Imaginatia creatoare este statia de receptie a creierului, care primeste ganduri lansate de creierele altora. Este agentul de comunicare intre regiunea constienta sau rationala a mintii si cele patru surse de la care pot fi obtinuti stimulii mentali.Atunci cand este stimulata, sau inaltata la o cota superioara, mintea devine mai receptiva la gand, care ajunge la ea prin surse exterioare. Procesul de accelerare are loc prin emotiile pozitive sau negative. Vibratiile de gandire pot fi intensificate prin emotii.
Subconstientul este „statia de emisie” a ceierului, prin care sunt transmise vibratiile de gandire. Imaginatia creatoare este „statia de receptie” ce capteaza energiile mentale.
Alaturi de factorii importanti ai subconstientului si ai facultatii imaginatiei creatoare, care constituie statiile de emisie si receptie ale aparatului dv. de comunicare mentala, luati in consideratie acum principiul autosugestiei, care este mijlocul prin care va puteti pune in functiune statia dv. „radio”.
Prin instuctiunile descrise in capitolul despre Autosugestie, ati fost cu siguranta informati despre metoda prin care dorinta poate fi convetita in echivalentul sau banesc. Functionarea statiei dv. „radio” este prin comparatie, o procedura simpla. Nu trebuie sa retineti decat trei principii si sa le aplicati cand doriti sa va folositi de emisie -SUBCONSTIENTUL, IMAGINATIA CREATOARE si AUTOSUGESTIA.

Majoritatea oamenilor isi doresc bogatii, dar putini ofera planul definit si dorinta arzatoare care paveaza calea catre bogatie.

                                                      Principiul 13 catre imbogatire

                                                                                     AL SASELEA SIMT

Veti deschide poarta Intelepciunii, drumurile glorioase ale aventurii creatoare apar ademenitoare pe calea catre bogatie.

Al 13 principiu este cunoscut ca fiind al saselea simt, prin care Inteligenta Infinita poate comunica, fara niciun efort din partea cuiva fara nicio cerere expresa, cu o anumita persoana. El poate fi asimilat, inteles si aplicat, doar prin aplicarea prealabila a celorlalte 12 principii.
Al sasela simt este o parte din subconstient care este cunoscuta sub numele de imaginatie creatoare. A fost denumita si „statie de receptie” prin care ideile, planurile si gandurile ne vin in minte. Aceste aparitii sunt numite uneori fler sau inspiratie.
Al saselea simt sfideaza descrierea! Nu poate fi descris unei persoane care nu a stapanit celelalte principii ale acestei filozofii, pentru ca o asemenea persoana nu stie si nu are experienta necesara cu care cel de-al saselea simt sa poata fi comparat. Intelegerea celui de-al saselea simt nu vine decat din launtru fiecaruia, prin meditatie motivata de dezvoltare mentala.

Cu ajutorul celui de-al saselea simt veti fi avertizat de pericolele iminente la timp pentru a le evita si veti afla ocaziile favorabile la timp pentru a le imbratisa.

Stim, desigur, ca toti oamenii au devenit ceea ce sunt, gratie gandurilor si dorintelor dominante. Stim ca autosugestia este un factor insemnat in edificarea caracterului, adica, de fapt, singurul principiu pe care se bazeaza caracterul.
Al saselea simt nu este ceva pe care o anumita persoana il poate activa sau abandona de buna voie. Capacitatea de a folosi aceasta mare putere vine incet, prin aplicarea celorlalte principii, pentru ca orice om sa se poata orienta fara nicio problema la atingerea oricarui scop in viata.
Punctul de pornire al implinirii este Dorinta.
Punctul de sosire este acel tip de cunostinte care conduce la intelegere – intelegerea de sine, intelegerea celorlalti, intelegerea legilor naturale, recunoastere si intelegerea fericirii.

Acum sunteti conectati la acel misterios „ceva” care le-a servit de sprijin oamenilor importanti ai tuturor vremurilor. Inca face miracole in arta, in stiinta si in afaceri de orice fel.
Daca scopul dv. principal este acumularea de bani sau de orice alte valori materiale, cel de-al saselea simt va avea o influenta decisiva in a va coordona.

Fragment: De la idee la bani -Napoleon Hill

De la idee la baniScara succesului nu este niciodata aglomerata pe treapta cea mai de sus!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s