PUTEREA SENTIMENTELOR

“Secretul Sta in Sentimente.”

Inca din primul moment al nasterii noastre, noi am simtit intotdeauna ceva; in esenta, noi suntem fiinte care simtim. Chiar daca procesul gandurilor constiente inceteaza in timpul somnului, noi nu ne putem opri vreodata din simtit, caci a fi in viata inseamna  a simti. De aceea, nu este deloc intamplator faptul ca fiecare parte a corpului uman  a fost special creata ca sa poata simti.

Printre aceste simturi se numara vazul, auzul, gustul, mirosul si atingerea. Ele ne ajuta sa simtim tot ce are de oferit viata. Aceste instrumente nu sunt mecanice, ci sunt “simtitoare”, intrucat ne permit sa simtim tot ceea ce vedem, ce auzim, ce gustam, ce mirosim si ce atingem. De pilda, corpul nostru este invelit in totalitate in piele, care este un organ simtitor, special pentru ca noi sa putem simti tot ce ne inconjoara. Felul in care ne simtim in fiecare moment al zilei este mai important decat orice altceva, intrucat el este cel care ne creeaza viata viiitoare.

SENTIMENTELE  noastre Sunt Combustibilul

Gandurile si cuvintele noastre nu ar avea nicio putere asupra vietii noastre daca nu ar fi dublate de sentimente si senzatii. Majoritatea gandurilor noastre nu se materializeaza, pentru simplu motiv ca ele sunt prea efemere si nu ne trezesc sentimente puternice. De fapt, singurul lucru care conteaza este ceea ce simtim!

Metaforic vorbind, am putea spune ca gandurile si cuvintele noastre sunt precum o racheta, in timp se sentimentele si senzatiile noastre sunt combustibilul care o alimenteaza pe aceasta. Fara combustibil, racheta ramane un vehicul stationar, caci singura putere care o poate ridica este combustibilul ei. La fel se petrec lucrurile si cu gandurile si cuvintele noastre. Ele raman niste vehicule stationare atat timp cat nu sunt alimentate de combustibilul sentimentelor si senzatiilor noastre. Aceste din urma sunt singurele care le pot dinamiza, dandu-le viata!

<Spre exemplu, daca gandesti: “Nu-l pot suferi pe seful meu”, acest gand exprima un sentiment negativ puternic pe care il ai in legatura cu seful tau. Atfel spus, el exprima faptul cat tu emiti un sentiment negativ, care se opune Iubirii. In consecinta relatia cu seful tau nu se va imbunatati, ci dimpotriva, se va deteriora si mai mult. Invers, daca gandesti: “Colegii cu care lucrez sunt niste oameni minunati”, aceste cuvinte exprima sentimentul pozitiv pe care il ai fata de colegii tai de munca. Datorita faptului ca emani un astfel de sentiment, relatia ta cu ei va continua sa devina din ce in ce mai buna.>

“Daca doresti ca gandurile tale sa prinda viata, dubleaza-le cu emotii” – Charles Haanel

Sentimente Pozitive si cele Negative

La fel ca oricare alt lucru din viata, sentimentele pot fi pozitive sau negative. Toate sentimentele pozitive se nasc din IUBIRE! La fel toate sentimentele negative se nasc din absenta Iubirii. Cu cat ne simtim mai bine(de pilda, atunci cand suntem fericiti sau bucurosi de ceva), cu atat mai multa iubire emanam, iar cu cat emanam mai multa iubire, cu atat mai multa iubire vom primi.

Invers, cu cat ne simtim mai rau(de pilda, atunci cand suntem disperati) cu atat mai multa negativitate emanam, si implicit cu atat mai multa negativitate vom primi. Motivul pentru care ne simtim atat de rau atunci cand avem sentimente negative este evident: IUBIREA este forta pozitiva a vietii, iar sentimentele negative nu contine niciun pic de iubire.

Pe scurt, cu cat ne vom simti mai bine, cu atat mai buna va deveni viata noastra.

Atunci cand ne simtim bine, gandurile noastre sunt automat pozitive. Este imposibil sa ne simtim bine si sa avem ganduri negative in acelasi timp! In mod similar, este imposibil sa ne simtim rau si sa avem ganduri pozitive in acelasi timp.

Felul in care ne simtim reflecta perfect, pana la ultimul detaliu, gandurile si sentimentele pe care le emitem. Daca ne simtim bine, nu trebuie sa fim preocupati de nimic, intrucat gandurile, cuvintele si actiunile noastre vor fi automat pozitive. Simplu fapt ca ne simtim bine ne garanteaza faptul ca emitem IUBIRE, si implicit ca aceasta iubire se va intoarce la noi.

Bine inseamna BINE

Cei mai multi dintre oameni inteleg perfect ce inseamna sa te simti bine sau rau, dar nu realizeaza ca emana sentimente negative in cea mai mare parte a timpului. Ei cred ca a te simti rau inseamna sa simti o negativitate extrema, cum ar fi o stare de tristete, de manie, de durere sau de teama. Desi aceste stari corespund intr-adevar expresiei “a te simti rau”, exista si alte stari mai putin evidente care sunt la fel de negative. De pilda, daca ne simtim “in regula” in marea majoritate a timpului, putem crede ca a ne simti “in regula” reprezinta  un sentiment pozitiv intrucat nu te simti foarte rau. Ideea este, cand ne simti bine, Ne Simti Bine, nu in regula! Ne simtim fericiti, bucurosi, plini de pasiune si de entuziasm. Atunci cand ne simtim in regula, nu prea simtim mare lucru. Sentimentele pozitive inseamna sa ne simtim cu adevarat bine. Doar aceste trairi pot atrage o viata cu adevarat minunata.

Atunci cand ne simtim plini de bucurie, noi emanam aceasta stare, asa ca vom avea parte numai de experiente, situatii si persoane care ne-o vor amplifica, oriunde ne-am duce. De la experientele minore, cum ar fi ascultarea la radio a cantecului nostrum favorit, si pana la cele majore, cum ar fi primirea unei mariri de salariu – toate circumstantele pe care le vom experimenta vor reflecta starea de bucurie pe care o simtim, fiind atrase in viata noastra de legea IUBIRII. Invers, atunci cand simtim o stare de iritare, noi emanam aceasta stare, asa ca vom avea parte numai de experiente, situatii si persoane care ne enerveaza, oriunde ne-am duce.

Orice sentiment pozitiv pe care il traim ne conecteaza cu forta iubirii, caci iubirea este sursa tuturor sentimentelor pozitive. Sentimentele de entuziasm, de pasiune si de bucurie intense deriva din iubire, iar atunci cand le cultivam cu perseverenta ele atrag in viata noastra numai situatii, circumstante si persoane ce ne vor umple de entuziasm si de pasiune.

Puterea unui sentiment pozitiv poate fi amplificata la maxim prim marirea volumului sau. Daca dorim sa marim volumul unui sentiment pozitiv, asumandu-ni-l in mod constient si intensificandu-l in mod deliberat. Spre exemplu, daca dorim sa ne amplificam o stare de entuziasm, o cultivam si o traim cat mai intens cu putinta! Daca simtim o stare de pasiune, o amplificam in mod deliberat Cu cat vom amplifica mai puternic sentimentele pozitive, cu atat mai mare va fi iubirea pe care o vom emana, iar rezultatele pe care le vom obtine in continuare vor fi de-a dreptul spectaculoase.

Daca simtim o emotie pozitiva, o putem amplifica focalizandu-ne in mod special asupra lucrurilor care ne plac sau pe care le iubim, si anume: la familie, la prieteni, la casa, la florile din gradina, la vremea frumoasa de afara, la culori, la diferite situatii, evenimente si lucruri care ni s-au intamplat in saptamana, luna sau anul care au trecut. Amplificarea sentimentelor pozitive este foarte usoara si poate fi facuta de oricine, oriune si oricand.

Sentimentele noastre Reflecta ceea ce Oferim

Daca vom reflecta asupra pricipalelor domenii din viata noastra, ne vom putea da seama cu usurinta in ce masura gandurile si sentimentele noastre legate de domeniu respectiv au fost preponderent pozitive sau preponderent negative. Ceea ce simtim in legatura cu un domeniu sau altul de viata reflecta cu precizie gandurile si sentimentele pe care le-am emant(oferit, daruit) in domeniul respectiv de viata, indiferent daca este vorba de sanatate, de slujba, de relatii, de bani sau de altceva.

Spre exemplu, daca ne gandim la bani, sentimentele noastre reflecta exact ceea ce emanam in legatura cu acest subiect. Daca gandul la bani nu ne face sa ne simtim bine, pentru simplu motiv ca acestia ne lipsesc, cu siguranta vom continua sa avem parte de experiente si de circumstante asociate cu lipsa de bani, pentru ca asta simtim in aceasta privinta. La fel, daca ne gandim la slujba noastra, sentimentele noastre reflecta ceea ce emanam in legatura cu acest subiect. Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste familia, starea de sanatate sau orice alt subiect care ni se pare important.

“Fii atent la starile si la sentimentele tale, caci exista o conexiune de nezdruncinat intre acestea si lumea vizibila in care traiesti.” – Neville Goddard

Viata nu ni se intampla pur si simplu: ea ne raspunde. Viata pe care o traim depinde numai si numai de NOI! Noi suntem scenaristii vietii, regizorul fimului vietii noastre. Noi decidem cum va fi viata noastra, prin gandurile si sentimentele pe care le emanam.

Nu este deloc intamplator faptul ca sentimentele pozitive ne transmit o stare atat de buna, iar cele negative ne transmit o stare atat de proasta. IUBIREA este puterea suprema care ne guverneaza tuturor viata, atragand catre noi toate lucrurile minunate pe care ni le dorim. Chiar si sentimentele negative, au partea lor pozitiva, caci ele ne atrag atentia asupra faptulu ca ne-am deconectat de la puterea iubirii a fortei pozitive a vietii!

Totul Depinde de ceea ce Simtim

Intraga noastra viata depinde de ceea ce simtim. Toate deciziile noastre depend de sentimentele pe care le nutrim. Singura putere care ne motiveaza  intreaga viata este cea a sentimentelor noastre!

Daca ne dorim ceva, ne dorim pentru ca iubim lucru respectiv si pentru ca ne face sa ne simtim bine.

De pilda, ne dorim sa fim sanatosi pentru ca atunci cand suntem sanatosi ne simtim bine, in timp ce atunci cand suntem bolnavi na simtim rau. Ne dorim bani pentru ca atunci cand cumparam sau cand facem lucrurile care ne plac ne simtim bine. Ne dorim o relatie fericita deoarece aceasta ne face sa ne simtim bine, ne dorim sa ne bucuram pentru ca starea de bucurie ne face sa ne simtim bine.

Sentimentele noastre pozitive declanseaza forta iubirii – puterea de a atrage tot ce este bun in viata. Ele ne transmit prin ele insele faptul ca reprezinta singura cale de a obtine ceea ce ne dorim, intrucat atunci cand ne simtim bine, viata ni se pare foarte frumoasa. Ca sa ne putem bucura de aceasta viata trebuie sa ne cultivam sentimentele pozitive.

Daca dorim sa avem parte de lucruri care ne fac fericiti, trebuie sa incepem prin a fi fericiti, adica prin a oferi fericire! Aceasta este singura modalitate, noi nu putem primi decat ceea ce oferim! Noi avem optiunea de a ne alege sentimentele, de-a ne cultiva Iubirea, iar forta iubirii are puterea de a ne oferii celelalte lucruri pe care ni le dorim.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s